Distribuie !

Acest articol a fost văzut de 22862 ori.

Chiar mă gândeam zilele astea la strategia PSD de a-și mai spăla imaginea și la cât de mult o să funcționeze. Săptămâna trecută, social-democrații și-au declarat intenția de a pune pe listele pentru parlamentare persoane cu dizabilități, iar săptămâna asta PSD Constanța a anunțat că gimnasta Cătălina Ponor va fi pe un loc eligibil la alegerile parlamentare. E un fel de strategie care să contracareze cățărarea celor de la PNL pe cota de simpatie a lui Julien Cioloș. Din punct de vedere politic, este perfect normal ce fac ambele partide, nimic de zis.

Astăzi, Cătălina Ponor a refuzat oferta venită din partea PSD. Este de apreciat faptul că a refuzat să își lase imaginea folosită în scop electoral. Însă declarația ei este mai mult decât dezamăgitoare pentru mine: declaratieponorasdads

Aceasta este gândirea tipică a omului care de fapt nu vrea să gândească. Mentalitatea românului care capitulează chiar înainte să existe vreo bătălie. A-l lua pe ”NU!” în brațe, fără să îți pui măcar doi neuroni la lucru, cred că poate fi declarat sport național.
Eu m-am săturat de clișeele astea gen ”țară normală”, ”țară civilizată” sau ”țară ca afară”. Adică mă gândesc așa, cum ar putea fi România o ȚARĂ civilizată? Să facă ce România? Să o lase pe Argentina să intre prima în restaurant? Să nu râgâie la masa festivă organizată de Franța? Să nu-și dea imnul la maxim după ora 10 seara? ”Vreau o țară normală”, zic unii. Păi cu ce nu e vărule normală? Munții-s normali, apele-s normale, pământu-i normal, ce ți se pare anormal la țara asta? ”Vreau o țară ca afară”, zic alții. Lasă bre, or fi Alpii mai înalți, dar poate-or mai crește și Carpații noștri.

Mă băieți, mă fetelor, dacă țara e anormală, asta se întâmplă pentru că oamenii care o populează sunt anormali. Dacă țara e necivilizată, asta se datorează faptului că eu și cu tine suntem necivilizați. Nu e mă nicio diferență între țara asta și alte țări. Diferența este între noi și ăia din alte țări.

Cătălina dragă, m-am înjurat cu zeci de australopiteci submediocri care te-au contestat după Jocurile Olimpice, iar tu ce faci? Țara civilizată și politica normală e acolo unde oamenii civilizați și normali FAC CEVA!!! În România, oamenii civilizați și normali se scarpină pe burtă, se uită la lună și așteaptă să le trimită reptilienii o altă clasă politică, un alt sistem educațional, un alt sistem de sănătate, alte șosele, alte instituții etc. Pentru ca politica să fie normală, singura șansă e să fie inundată cu oameni normali.
Cel mai rău lucru pe care-l poate face un om ca tine sau un alt lider de opinie e să confirme inepțiile capitularzilor. Să îi îndobitocească și mai mult, în loc să le deschidă ochii larg și să le spună clar și răspicat că țara asta este așa numai și numai din cauza ipocriziei, a lașității și a confortului lor. Câți politicieni a avut mă frate România? 50.000? 60.000? 80.000? Hai, zicem 100.000. Păi mă frate, 100.000 de oameni, dintr-un total de 20 de milioane, înseamnă 0,5%… dacă tu lași ca 0,5% din români să pună eticheta pe toată România, atunci ești laș, ești ignorant, ești ipocrit. Dacă 99,5% din români ar fi normali, ăia 0,5% ar fi insignifianți. Dar na, probabil e mai ok să te îneci în stereotipuri, fiind mai simplu să îți negi propria impotență.
Cătălina dragă, tu, după ce mănânci, ce faci cu farfuria murdară? O lași în chiuvetă și aștepți să se curețe singură? Sau pui mână pe burete, adaugi un pic de Fairy și o cureți tu? Știu, de multe ori ți-e lene, ca și mie de altfel. Știu, de multe ori soluția aia de spălat vase îți irită mâinile, dar n-ai încotro. Trebuie să muncești un pic ca să lucească.

Cam așa e și cu politica. Dacă vrei să cureți jegul ultimilor 26 de ani, trebuie să pui mâna la muncă. De multe ori ți-e lene, de alte ori te irită unii sau alții, nu prea poți să îți ”păstrezi numele curat” cum spuneai tu… dar n-ai ce face, dacă tu chiar îți dorești să cureți mizeria.

Dacă nu, stai și plânge-te. Alătură-te corului de bocitoare din România format din muuulte milioane de români, jeliți cu spor și așteptați să vă trimită reptilienii ceva mai bun.
Comentarii