Distribuie !

Acest articol a fost văzut de 12311 ori.

O singură alinare am avut și noi, românii, în cei 9 ani de când suntem stat membru al Uniunii Europene: nu eram ultimii la majoritatea capitolelor, vecinii bulgari clasându-se mai mereu în coada clasamentelor.
Nu mai este cazul. Fără să țin cont de ceea ce mi-au văzut propriii ochi anul trecut, în Bulgaria (autostrăzi noi, infrastructură turistică de top, companii autohtone solide, mediu prielnic pentru business etc.), am început să mă documentez.

O analiză a renumitei bănci de investiții elvețiene Credit Suisse, denumită ”Global Wealth in 2015: Underlying Trends Remain Positive”, mi-a confirmat bănuiala: românii sunt săracii Uniunii Europene, depâșindu-i chiar și pe bulgari. Fără să intru în detalii, mai sus aveți o hartă explicită, iar cu un click pe titlul analizei veți fi direcționat către articolul respectiv.
O singură rugăminte am la dumneavoastră: peste nici două luni, când va începe campania electorală pentru alegerile parlamentare, amintiți-le celor care vă vor prezenta mărețele lor realizări că am ajuns mai săraci chiar și decât bulgarii. Atât.

Comentarii