Distribuie !

Acest articol a fost văzut de 29364 ori.

”Politica este matematică!” – îmi spunea, acum ceva timp, un primar proaspăt reales. La momentul respectiv, fraza mi s-a părut extrem de cinică, dar și utopică. Mai ales că dacă le luăm pregătirea profesională a actualilor primari din România, majoritatea dintre dumnealor arată a orice, numai a matematicieni nu. Apoi, după ce am cunoscut și eu mai bine spectrul politic, am înțeles că da!, pentru ăștia, politica este matematică. Adică adună 15 oameni obedienți, îi înmulțesc cu câte 5 membri ai familiei lor, rezultă 75 de voturi. Cele 75 de voturi, dintr-un total de X voturi, reprezintă Y procente. Eh, cele Y procente deja controlate, pot fi decisive în economia unei competiții electorale.

Cine sunt OBEDIENȚII?

  1. Asistații social. În România contemporană, 7 MILIOANE de români beneficiază de o formă sau alta de asistență socială. Din cele 7 milioane de asistați, doar câteva sute de mii sunt persoane cu handicap sau copii instituționalizați. În rest, marea majoritate sunt cei care nu s-au integrat în câmpul muncii și primesc lunar o sumă de bani de la stat. Eh, aceste persoane depind de pixul PRIMARULUI. Teoretic, există o comisie care aprobă sau respinge un dosar pentru ajutorul social. Practic însă, acele persoane din comisie sunt apropiate primarului și aprobă sau resping dosarul în funcție de doleanțele primarului respectiv. Asistații social sunt o parte a electoratului captiv. Ei, amenințați fiind de cei care le oferă acest beneficiu, merg și votează cum le dictează jupânul de la primărie. Altfel, pierd bănuții. Gândește-te la cifra de mai sus. Nu pune la socoteală 7 milioane… nu pune nici 6. Pune 5! Și acum gândește-te că aproape un sfert din populația cu drept de vot este controlat. Și nu, să nu le dați crezare celor care spun că asistații votează doar PSD-ul. Nu este adevărat. Asistații votează cum le dictează primarul. Iar în România, din iunie anul curent, avem 1.677 de primari ai PSD, 1.081 de primari ai PNL, 195 de primari ai UDMR, 64 de primari ai ALDE, 53 de primari independenți și 44 de primari ai PMP. Celelalte partide au sub 10 primari de căciulă. Așadar, asistații social sunt împărțiți bine. Unii profită mai mult de ei, alții mai puțin.
  2. Țiganii. În România noastră, trăiesc aproximativ 700.000 de țigani. Sunt câțiva dintre ei înstăriți, dar marea majoritate sunt săraci lipiți pământului. Țiganii sunt recunoscuți ca persoane cu un mod de viață nomad. Adică își mută bârlogul dintr-o parte într-alta, din când în când. Acest mod de viață, caracteristic acestei nații din cele mai vechi timpuri, îi face să nu aibă titluri de proprietate pe bârlog. Neavând titluri de proprietate pe bârlog, nu plătesc taxe și impozite. Teoretic, n-ar trebui să aibă nici utilități. Însă, un caz particular este un celebru cartier de țigani din orașul meu, Târgu Jiu, unde, deși majoritatea țiganilor nu au niciun fel de act pe case (deci nu plătesc niciun impozit), au asfaltate toate ulițele, au trase toate utilitățile. Pe care, bineînțeles, nu le plătesc. Că nu-s proprietari, gen 🙂 Umblă vorba prin târg cum că, de fiecare dată înainte de alegeri, apar prin țigănie niște zvonuri conform cărora li se vor tăia gazele, apa, curentul, pentru că… Da, ai ghicit: NU SUNT PROPRIETARI! Ce trebuie să facă țiganii ca să nu rămână fără beneficiile astea cu titlu gratuit? Să voteze cum trebuie. Și ghici cine a obținut mereu cele mai multe voturi acolo? Da, ai ghicit: primarul! Actualul primar, care e fost, fost și fost, a obținut, la alegerile din 5 iunie, peste 60% din voturile exprimate în acea zonă. Partea chiar  nasoală este că sunt mulți țigani, de bună credință (cunosc și eu câțiva), care vor să intre în legalitate, să obțină titlurile de proprietate, dar sunt amânați mereu, doar pentru a putea fi șantajați în preajma alegerilor.
  3. Angajații din primării și din deconcentrate. Aceste persoane sunt în directa supraveghere a primarului. Primarul, ca un jupân ce e, poate să elibereze rapid din funcție o persoană angajată în primărie dacă nu îi este obedientă. Ba chiar, de foarte multe ori, acestor angajați, înainte alegeri, li se impune un target de X voturi. Chiar dacă pare o nebunie, să știi că voturile pot fi verificate oarecum, calculând voturile din fiecare secție în parte. ”Stai pe Bălcescu, votezi la secția nr.5 și acolo sunt doar 17 voturi pentru noi??? Marș d-aici!”. Ba chiar (partea a 2-a), de multe ori, angajații fac muncă de partid. În aprilie, anul curent, un prieten îmi semnala că într-o anumită instituție subordonată primăriei se strâng semnături pentru susținerea candidaturii la alegerile locale a actualului primar. Un caz recent s-a întâmplat la mine în Gorj, în comuna Berlești, unde un angajat al firmei de gospodărie comunală a fost DAT AFARĂ pentru că… ghici ce? NU A VOTAT PRIMARUL! Mai multe detalii, aici: http://www.gorj-domino.ro/incredibil-angajat-al-unei-firme-concediat-pentru-ca-nu-a-votat-cu-primarul/

Ar mai fi și imprudenții. Imprudenții sunt acei oameni care nu-și iau o marjă de siguranță și se lasă în baza primarului. Primarul eliberează diferite autorizații. Acum două zile, discutam cu un nou coleg de partid și-mi spunea că, la el în comună, primarul n-a acordat autorizații pentru construcțiile mititele de vreo 2 ani. Oamenii care mergeau la primărie să ceară autorizație pentru contruirea unui gard (dau exemplu), eram bătuți pe umăr prietenește de primar: ”lasă-l bă dracului de gard, fă-l așa, că nu verifică nimeni!”. Când a venit campania electorală, nea primarul s-a dus pe la respectivii, spunându-le că intră cu buldozerul peste ei. 🙂

DA! Se pare că avea dreptate primarul cu care am discutat. Politica este matematică! Asta în condițiile în care prezența la vot este mică. Dacă primarul controlează 3 voturi, iar la urne se prezintă în total 4 oameni, ce rezultat va obține? Da, ai ghicit! 75% 🙂 Dacă primarul controlează 3 voturi, iar la urne se prezintă 100 de oameni, se cam schimbă situația 😉

Așadar, dacă nu votezi, ești direct vinovat de sclavizarea României. De sărăcia din ea. De mizeria din ea. De tot răul care se întâmplă în țara asta.

Știi pe vreunul care nu merge la vot că ”n-are cu cine vota”, ”că e frig afară” sau ”că îi e lene”? Trage-l de mânecă și arată-i articolul acesta. Arată-i calcul de mai sus și convinge-l că orice vot neexprimat înseamnă, de fapt, un vot pentru această iobagizare infectă a României.

L-ai văzut pe vreunul care încurajează PUBLIC absenteismul la vot? Să știi că ăla ori e un cretin irecuperabil, ori e un vândut. Ăstuia poți să îi dai și un șut în cur, așa, din partea mea.

Gândește-te bine ce faci! Gândește-te bine pe cine condamni! Gândește-te bine cui îi lași viitorul tău în mâini!

Te aștept la vot!

Comentarii